Miért jó a fa rágóka és miért biztonságosabb,
mint műanyag társaik?

kokusz_bio_organikus

Először is biztosan 100%-ig természetes anyagból van, a fa alapanyagú rágóka kiváló választás a fájó babaíny megnyugtatására. Sokkal jobb alternatíva, mint a szilikon vagy műanyag rágókák. A babánk biztosan nem rágcsál BPA-t és egyéb káros anyagokat, és a minden fában megtalálható csersav baktériumölő hatású.

Ez így rendben is van, de a fa porózus anyag, ahol megtelepedhetnek a baktériumok, azokkal mi lesz?

A legtöbb fa terméket, amiket a lakóterünkben használunk, kezelünk valamivel, hogy megvédjük. A bútoroknál használhatunk lakkokat, pácokat, különböző viaszos waxokat. Akkor miért hagynánk a baba rágókákat is natúron, ha jótékony hatásait egyéb természetes anyagokkal tudjuk fokozni?

A kisagyforgo.hu-Tündérpor webáruház csapatának a választása a sok természetes olaj közül a hidrogénezetlen kókuszolajra esett, mivel ebben nagy részben megtalálható az úgynevezett laurinsav. A laurinsav jellegzetessége, hogy az anyatejben is előfordul. Az anyatejről pedig köztudott, hogy csecsemőkorban a kisbabák számára védelmet nyújt a különböző betegségek és fertőzések ellen. A kókuszolaj majd 50%-ban tartalmazza ezt az értékes anyagot, amely a szervezetbe jutva megöli és elpusztítja a baktériumokat és vírusokat és e mellett antibakteriális hatású. És ha ez nem lenne elég, nagyon lassan oxidálódik, ezért közel 2 évig is eltartható avasodás nélkül.

Ha végig gondoljuk, akkor a fa rossz tulajdonságából, abból, hogy porózus, azáltal, hogy kókuszolajban pácoltuk a legjobb tulajdonságot érhettük el, azt, hogy lett egy közel 2 évig antibakteriális hatású fa rágókánk. Számoljunk csak egy kicsit, átlagosan a babáknak 5 és 24 hónapos koruk között bújnak ki a fogaik, ez 19 hónapot ölel fel, ez azt jelenti, hogy egy rágókát a teljes fogzási időszak alatt biztonságosan rágcsálhat gyermekünk anélkül, hogy elhasználódna.

Megnéznéd fa csörgő rágókáinkat?