Gyurma házilag, garantáltan jobb, mint a bolti!

gyurma házilag

Ez egy igazán szuper recept, nagyon gyorsan elkészül, és garantáltan jobb mint a bolti gyurma. Biztosan csak természetes anyagokat tartalmaz, így a legkisebbek kezébe is biztonságosan adható. Nézzük a receptet:

Csak 5 hozzávalóra lesz szükséged és 5 perc elkészíteni!

Gyurma recept:

25 dkg liszt
2 evőkanál olaj
2 evőkanál só
1-2 kiskanál citromsav (vagy aszkorbin sav, C vitamin)
3 dl víz

Opcionális:

Ételfesték, vagy bármiféle színező anyag (pl: piros paprika (nem csípős), a víz helyett tea….legyetek kreatívak)

mandula aroma ha szeretnéd, hogy egy kis illata is legyen

Az elkészítése nagyon egyszerű, egy lábosba öntsd bele a 3 dl vizet, ha színezni vagy illatosítani szeretnéd, akkor azt most megteheted. Öntsd bele a vízbe a lisztet, olajat, sót, citromsavat, vagy aszkorbin savat, és főzd meg. Először olyan lesz, mint egy nagyon elrontott csomós rántás, ekkor keverd tovább, és amikor elválik az edény falától akkor van kész. Várd meg amíg kihűl, és már adhatod is a gyerkőcnek. Hűtőben tárolva műanyag dobozban egy hónapig biztos eláll. Sütőben kisüthető. (kicsit megdagad)

Ha kicsi gyereknek készíted, aki valószínűleg a szájába veszi a citromsav helyett használj C-vitamint, csak növényi eredetű színezéket tegyél bele, olyat amivel már találkozott a gyerkőc. (evett belőle és nem okozott allergiát.) Az aromát is hagyd ki ebben az esetben.

Tipp: Ha nincs otthon aszkobinsav törj össze 2 db C vitamin tablettát és azt tedd bele.

Ha érdekel nézz szét webáruházunkban!